Per 25 Februari zijn wij gestopt met Goochel producten

Warhammer 40k

Speel je Warhammer 40k of wil je beginnen met het spelen ervan? Bij Vlieg-er-uit vind je alles wat je nodig hebt voor het spelen van deze waanzinnige miniature wargame! 

Subcategorieën


Yvraine ---- Webstore Exclusive
Wracks ---- Webstore Exclusive
Niet op voorraad
World Eaters: Lord Invocatus
World Eaters: Khorne Berserkers
World Eaters: Kharn The Betrayer
World Eaters: Jakhals

World Eaters: Jakhals

36,13 42,50

World Eaters: Exalted Eightbound
Wolf Lord Krom ---- Webstore Exclusive
Winged Autarch  ---- Webstore Exclusive
Weirdboy ---- Webstore Exclusive
Webway Gate ---- Webstore Exclusive
Warp Spiders ---- Webstore Exclusive
Warhammer 40K: Boarding Actions Terrain Set
Warhammer 40K Mug Frontispiece

De originele versie van dit spel bestaat inmiddels alweer tientallen jaren en sinds enkele jaren is 40k (40.000) de nieuwste versie. Het wordt over de hele wereld gespeeld, en kent een hechte community met enthousiaste spelers. Het unieke aan dit spel is dat het eigenlijk een combinatie is van een bordspel, modelbouw, stratego en risk, en dat allemaal in een sciencefiction setting. Je strijdt met één of meerdere tegenstanders waarbij je beschikt over ieder een eigen leger, de zogenoemde Warhammer 40k armies. Deze legers worden ook wel factions genoemd, en bestaan allemaal weer uit miniatuurmodellen (miniatures, models of figures).

Wat het spelen van Warhammer 40k extra bijzonder maakt, is dat je de modellen allemaal zelf in elkaar zet, en vervolgens ook naar eigen inzicht kan verven. Bovendien kun je zelf kiezen hoe groot je je 40k army maakt. Ben je een beginnende speler, dan hebben wij handige starter sets waarmee je direct kunt spelen. Beschik jij inmiddels al over een leger en wil je deze uitbreiden of wil je nog een extra leger toevoegen aan je collectie? Ook dan helpen wij je graag verder. In onze Warhammer collectie vind je altijd de nieuwste modellen voor een vaste lage prijs. Dankzij onze grote voorraad heb je je bestelling ook nog eens snel in huis. Bestel daarom vandaag nog je Warhammer 40k!

Warhammer 40k tabletop game

Het unieke aan de Warhammer 40k tabletop game, is dat het een combinatie is van creativiteit en strategisch denken. Natuurlijk zit er wel een kleine geluksfactor in het spel, doordat je met dobbelstenen bepaalt in hoeverre je aanval succesvol is en hoe goed je je kunt verdedigen tegen een aanval van je tegenstander. Ieder model van je leger heeft namelijk unieke eigenschappen. Zo zal het ene model een betere verdediging hebben, terwijl de ander juist weer veel meer schade kan toebrengen aan de vijand, door bijvoorbeeld gebruik te maken van zware wapens. In ieder geval begint dit unieke strategische spel met het samenstellen van je leger: kies je voor de kant van de mensheid of ga je strijden met de powers of Chaos? De modellen zet je zelf in elkaar en na het verven van de miniaturen ben je klaar om te strijden. Welke kant je ook kiest, alles voor de Warhammer 40k tabletop spellen van Games Workshop vind je voordelig bij Vlieg-er-uit!

De verschillende facties van Warhammer 40k

Bij het spelen van Warhammer 40k heb je te maken met meerdere strijdende partijen. Die worden ook wel facties genoemd, en ze hebben elk weer een heel eigen verhaal. Alle achtergrondinformatie kun je trouwens teruglezen in de literatuur die bij dit spel wordt uitgegeven, de zogenoemde 40k books. Daarin staat precies beschreven hoe de wereld bij dit spel tot stand is gekomen, en waarom verschillende facties met elkaar in oorlog zijn. Dit wordt ook wel lore genoemd, wat je kunt vertalen als de overlevering. De regels die bij 40k worden gehanteerd, vind je weer terug in de zogenoemde rulebooks. Wanneer je deze versie van Warhammer gaat spelen, kun je dan ook verschillende oorlogen naspelen die zijn beschreven in de boeken, met de volgende facties, die ook wel Warhammer races worden genoemd:

  • Armies of Chaos
  • Armies of the Imperium
  • Space Marines
  • Xenos Armies

Warhammer 40k miniatures

De Warhammer 40k miniatures zijn natuurlijk onmisbaar bij het spelen van dit spel. Ze zijn los verkrijgbaar zoals leaders, beasts, tanks, grote robots en andere voertuigen, maar je kunt ze ook kopen in een set met meerdere modellen (meestal 3 tot 10). Wel zet je alles natuurlijk zelf in elkaar. In feite bestaat dit spel dus ook een beetje uit modelbouw, waarbij je je in de loop van de tijd kunt specialeren in het customizen van je modellen. Zo heb je niet alleen de vrijheid om je leger naar eigen inzicht samen te stellen, maar ook te verven in de kleuren die je mooi vindt. En je kunt bovendien ook kiezen voor een defensie of juist offensieve gevechtseenheid, want de wapenkeuze van de modellen van je faction stel je zelf samen. Zo kun je de slagkracht van je eenheid zo effectief mogelijk maken, of juist zorgen voor een zo groot mogelijke verdediging. Heb je nog geen ervaring met dit spel en weet je niet welke Warhammer 40k miniatures je kunt combineren voor een zo sterk mogelijke factie? Bekijk dan onze handige starter guide!

Warhammer 40k kopen

Alle benodigdheden voor Warhammer 40k kopen doe je natuurlijk bij Vlieg-er-uit! Niet alleen vind je bij ons de allernieuwste modellen voor deze versie van Warhammer, natuurlijk kun je ook bij ons terecht voor alle soorten verf, lijm en andere toebehoren. En wil je andere versies van Warhammer 40k kopen? Dan vind je bij ons bijvoorbeeld ook alles voor Warhammer AoS (Age of Sigmar), waarbij je eveneens profiteert van een snelle levering van je bestelling in combinatie met een scherpgeprijsd aanbod!

Wat is Warhammer 40k?

Warhammer 40k is een zogenoemd tabletop spel, dat gespeeld wordt op een tafel. Het is eigenlijk een combinatie van schaak, risk, stratego en magic: een uiterst strategisch spel dat zich afspeelt in een sciencefiction setting en dat als het ware tot leven komt op het speelveld. Je leger bestaat uit een verzameling modellen, die los kunnen worden ingezet of als eenheid. Je strijdt tegen een gelijkwaardig leger aan de hand van het rulebook, waarbij je met dobbelstenen bepaalt hoe je aanval gaat verlopen.

Hoe begin ik met Warhammer 40k?

Omdat Warhammer 40k een spel is met een uitgebreide set regels en opties, is het niet voor iedereen even eenvoudig om te beginnen. Laat je echter niet afschrikken, want met een beetje geduld heb je de regels snel onder de knie. Kun je wel wat hulp gebruiken? Dan lees je in onze handige start guide precies hoe je dit spel moet spelen. Ook krijg je tips en trucs mee om de modellen in elkaar te zetten en te verven.

Waar koop ik Warhammer 40k miniatures?

De Warhammer 40k miniatures koop je eenvoudig en voordelig online bij de webshop van Vlieg-er-uit. Je hebt dan het voordeel van een bijzonder groot aanbod, gecombineerd met scherpe prijzen. Ben je in de buurt van Leeuwarden? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom in onze fysieke winkel, waar onze medewerkers voor je klaar staan om al je vragen te beantwoorden.