Krijg je een foutmelding bij het afrekenen? Bel ons gerust, we helpen je graag verder!

Starter Guide
Warhammer Age of Sigmar

Strijd mee in Warhammer Age of Sigmar

Strijd mee in Warhammer Age of Sigmar

Laat je fantasie de vrije loop tijdens het uitvechten van een bloedige strijd in een wereld van mensen, geesten, Orruk’s en andere schepsels die ieder strijden naar wereldheerschappij. In een door oorlog verscheurde wereld, geregeerd door Chaos, zullen de verschillende facties namelijk al hun krachten inzetten om de tegenstanders te verslaan. Ben je klaar om je leger aan te voeren voor een overwinning op het slagveld? In deze starter guide helpen we je om stapsgewijs kennis te maken met Warhammer Age of Sigmar en lees je de belangrijkste informatie voor het spelen van het spel.

Wat is Warhammer
Age of Sigmar?

Met Age of Sigmar (AoS) is er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de table top games van Games Workshop. Het speelt zich af in een fantasysetting en wordt daarom ook vaak gezien als dé opvolger van de klassieke Warhammer Fantasy Battle (ook wel WFB of Warhammer FB genoemd). Dit in tegenstelling tot Warhammer 40K, waarbij de strijd zich juist in de verre toekomst afspeelt en waar afstanden van vele lichtjaren in een oogwenk worden overbrugd.

De wereld van AoS bestaat uit verschillende rijken (realms), die allen verbonden zijn door poorten (de zogeheten realmgates). Op die manier heb je dus de mogelijkheid om als speler via de gates een andere speler aan te vallen, ook al bevindt deze zich in een verre, andere wereld. Verder speel je deze game net als de 40K, door middel van een speelbord, een regelboek en dobbelstenen. Verplaatsingen op het speelbord worden in inches gemeten.

Ook kun je andere, kortere versies van AoS spelen, zoals Warcry. In dat geval heb je te maken met dezelfde setting, maar dan met minder regels en veel kleinere legers. Zeker voor beginnende spelers is dat een leuke manier om AoS beter te leren kennen en om te ontdekken hoe het spel in elkaar zit. Daar zijn zelfs voordelige starter sets voor verkrijgbaar, zodat je ook niet zelf eerst een compleet leger hoeft samen te stellen.

Lees verder+
Wat is Warhammer
De wereld van Warhammer
De wereld van AoS

In de wereld van AoS vind je dus verschillende realms die met elkaar verbonden zijn. Deze realms, waarvan er acht toegewijd zijn aan een verschillende type magie, zijn een manifestatie van die magie. Iedere 'Grand Alliance' bestaat in elke realm, hoewel sommige facties groter zijn in sommige realms. AoS draait om de terugkeer van Sigmar (the God king), die na zijn verbanning uit de Mortal realms wraak wil nemen.

Bij AoS is de wereld verder vergelijkbaar met die zoals we die op aarde kennen: een combinatie van donkere en onheilspellende wouden, ruige en desolate vlaktes, woeste oceanen en bergketens die zich tot de horizon uitstrekken. Dit alles op een verscheurd continent waarin vier zijden strijden voor het voortbestaan van hun eigen rijk, of om dat van een ander te vernietigen.

Lees verder+
Facties
#0
Order

In een poging de overdonderende aanwezigheid van Chaos te stuiten in de rijken heeft de oppergod Sigmar zichzelf en zijn troepen opgesloten in het hemelrijk Azyr. Samen met de overgebleven bastions van stervelingen doen zij nu een verwoede poging om Chaos terug te drijven.

Lees verder+
#0
Chaos

Stervelingen en demonen die vijf goden aanbidden die samen bekendstaan als Chaos. Hun kampioen, Archaon, leidt hun legers en eenheden met ijzeren vuist. Maar zonder zijn aanvoering vervallen deze groepen snel tot hun eigen belangen.

Lees verder+
#0
Death

Geleid door Nagash, een tot god geworden necromancer (geestenbezweerder in het Nederlands xD) hebben zijn troepen een groot voordeel op de overige rassen: Tijd. Vrije wil bestaat niet. Enkel onder de meest elite strijders van Nagash. Zij hebben geen haast om hun plek in te nemen in de rijken. Van elite botconstructies met meerdere zielen tot zombies. Alles wat dood is, dient Nagash: Supreme Lord of the Undead.

Lees verder+
#0
Destruction

De Grote Groene golf, ook wel bekend als de Waaagh! Orrukz, Grots, Ogors en Gargants worden gedreven door 1 ding: De passie voor het gevecht. Individueel zijn deze rassen niet bijster intelligent. Maar als ze samenkomen en de energie goed is ontstaat er een Waaagh! En iedereen weet, je kunt maar beter maken dat je wegkomt.

Lees verder+
De AoS starter guide

In deze starter guide nemen we je stap voor stap mee in de wereld van Warhammer Age of Sigmar.
Aan welke kant strijd jij: voer je het bevel over een leger Orrukz om een bataljon indringers af te slachten of leid jij je factie Stormcast Eternal naar de overwinning om het rijk te beschermen?
In de starter guide helpen we je om stapsgewijs een leger samen te stellen, vervolgens de verschillende miniaturen in elkaar te zetten en te verven en lees je de belangrijkste informatie voor het spelen van AoS.
De starter guide bestaat uit onderstaande onderdelen:

Over Vlieg-er-uit

Ooit begonnen als vliegerwinkel, is Vlieg-er-uit (inderdaad, vandaar die naam) inmiddels dé spellenwinkel van Nederland van eenvoudig bord- en kaartspel tot de aller uitgebreidste table top games. Niet voor niets kun je dan ook bij ons terecht voor alles op het

De grootste in-store Warhammer producten op 1 plek. Eigenlijk 2. Zowel online als offline vind je bij Vlieg-er-uit vrijwel alles wat Games Workshop te bieden heeft en dat met korting. Naast Games Workshop hebben we een collectie van Army Painter, Revell en een steeds groter wordend aanbod van Vallejo.

Incognito gevestigd in Leeuwarden in de Spellekijn, op de eerste verdieping vind je alles wat te maken heeft met Warhammer: Age of Sigmar, Warhammer 40.000, Warcry, Underworlds, Kill Team, Necromunda en Adeptus Titanicus.

In de winkel vind je alle Games Workshop, Army Painter, Revell en Vallejo producten die we ook op de webshop aanbieden. Er is een collectie van webstore exclusive sets aanwezig en mochten we deze niet op voorraad hebben dan kunnen we deze altijd voor je bestellen. Zowel in de winkel als online.

Lees verder +
Onze experts

In de winkel vind je Lennaert en Jesse.
Beide zijn gepassioneerde hobbyisten met jarenlange ervaring op het gebied van Warhammer.

Over Lennaert
Lennaert

Lennaert focust zich voornamelijk op 40.000 en speelt al jarenlang met zijn broer Warhammer en met de lokale club. Het meest trots is hij op zijn Tau modellen. Daarnaast speelt hij voor Warhammer 40.000 met Deathwatch en is net begonnen met Genestealer Cults. Voor Age Of Sigmar heeft hij een Ogor Mawtribes leger en is net begonnen met Kharadron Overlords. Ook heeft hij nog een Seraphon Leger, wat hij altijd Lizardmen zal blijven noemen.

Lennaert kun je het beste vragen naar:
- Armylists bouwen
- Beste wapen opties
- Hoe je models kan converten
- Theoryhammer
- Waarom T’au geen spacefish zijn (‘Welke vis heeft er nou hoeven dan?’)

Annetol

Annetol houd zich voornamelijk bezig met het schilder-aspect van de hobby. Voor Warhammer 40.000 heeft hij een custombuilt Alpha Legion Primaris leger (gespeeld met Ravenguard regels) en een Chaos Knights leger. Voor Age of Sigmar speelt hij Blades of Khorne en Slaves to Darkness. Daarnaast speelt hij bijna elke week wel Warcry.

Annetol kun je het beste vragen naar:
- Welke verftechnieken je het beste kunt gebruiken voor het gewenste resultaat
- Welke kwasten je het beste voor welke toepassing kunt gebruiken
- Airbrush, Drybrush, Stipling, Brush Brush
- Waarom de Cypher Lords de enige optie zijn voor Warcry
- Welke verf het beste ruikt en smaakt

Over Annetol
In samenwerking met Leeuwarden Miniature Gaming Club organiseren we geregeld paint workshops voor beginners en gevorderden. Daarnaast is er elke 2 weken een introductie game voor als je wilt beginnen met Warhammer en je niet weet waar je moet beginnen!
Veelgestelde vragen

Warhammer is de naam van een bekend bordspel (tabletop game), dat je kunt zien als een hele vette combinatie van modelbouw, stratego, risk en schaak. Het draait namelijk om een strategische strijdt die je met één of meerdere medespelers aangaat, op een zelfgecreëerd slagveld of een bestaand speelbord. De legers kun je zelf samenstellen, en iedere eenheid zet je zelf in elkaar en verf je vervolgens ook zelf. Er zijn verschillende uitvoeringen in scifi en fantasysettings, waarvan 40K en AoS (Age of Sigmar) de bekendste zijn.

Warhammer 40K is een uitvoering die zich afspeelt in de verre, verre toekomst, namelijk 40.0000 jaar later. Daar komt de naam 40K dan ook vandaan. Het speelt zich af in een science-fiction setting, waarbij je strijdt met verschillende facties, zoals de Armies of Chaos, Armies of the Imperium, Space Marines en Xenos Armies, elk met een eigen geschiedenis en verhaallijn. Je speelt het net als de andere versies van Warhammer op een speelbord op een tafel (vandaar de naam tabletop game), met dobbelstenen en volgens regels uit het zogeheten rulebook.

Warhammer speel je aan de hand van vooraf vastgestelde regels die staan beschreven in de zogeheten rulebooks. Deze regels hebben betrekking op een aantal onderdelen, zoals de verplaatsingen van je modellen, de aanvalskracht en de verdediging tegen een aanval. Met het aantal ogen van de dobbelstenen die je gooit, bepaal je in hoeverre je aanval succesvol is, hoever je modellen zich kunnen verplaatsen en hoe goed je je kunt verdedigen tegen een aanval.

Het is het makkelijkst om een starter set aan te schaffen, omdat je op die manier twee volwaardige en gevechtsklare eenheden hebt. Als beginner kan het namelijk best lastig zijn, om een leger samen te stellen dat aan de regels voldoet, zoals een bepaald puntenaantal. Deze sets bevatten naast de modellen, ook een rulebook, zodat je met een tegenstander gelijk kunt spelen.

Daar ben je helemaal vrij in. Je kunt ervoor kiezen om voor je leger een los model aan te schaffen, maar je kunt natuurlijk ook gelijk uitbreiden met een complete set, en zo een supergroot leger creëren. Je hebt dan ook meer vrijheid om je leger strategisch in te richten, wanneer je bijvoorbeeld voor een x aantal punten speelt met een tegenstander.

Warhammer speel je met ten minste één tegenstander. Natuurlijk zijn er tegenwoordig ook videogames zoals Blood Bowl, die je alleen op de PC of Playstation kunt spelen, maar voor de bordspellen zoals AoS en 40K heb je minstens twee spelers nodig.

Dat is eigenlijk een strategische keuze, die vooral afhangt van je tactiek. Wil je bijvoorbeeld agressief gaan spelen, dan verplaats je je aanvallers zo snel mogelijk naar voren. Ben je liever defensief, omdat je een bepaald doel moet verdedigen? Dan kun je je een leger vormen dat sterk is in het verdedigen tegen aanvallen van je tegenstander.

Het is handig om in ieder geval op de hoogte te zijn van de belangrijkste spelonderdelen, zodat je de basis onder de knie hebt. Lees je daarom voordat je gaat spelen, bijvoorbeeld in in de achtergrondinformatie van je factie. Het is ook slim om online video’s te kijken waarin het spelen van Warhammer wordt uitgelegd.

Verbind met andere
Age of Sigmar spelers in
onze Facebook community
WORD LID